TARİHİ
köyümüz adını; ÜÇ ismail adında gencin köye gelip yerleşmesiyle almıştır.
KÜLTÜR
Gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı köy, halk oyunlarıyla mehurdur. Kurban bayramının ikinci günü yapılan eğlencelerle dikkat çeker. Köyün bilinen yemekleri kulak hamuru, gözleme çeşitleri, fırınlarda pişirilen tepsi hamurları, tarhana çorbası,çoban salatası.ÇOBAN HAMURU dur.
COĞRAFYA
Balıkesir iline 89 km, Dursunbey ilçesine 12 km uzaklıktadır.komsu köyleri:aşagı yağcılar,kutlar,çatalcam,aşagı masalar.yukarı musalar ve sağırlar köyleridir.
İKLİM
Köyün iklimi,kışları sert yazları ise serin geçmektedir
EKONOMİ
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılıga dayalıdır.orman ürünlerinden faydanılmaktadır.
MUHTARLIK
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiligi alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
1984 yılından 2007 yılına kadar muhtar:Mehmet DURAN dır
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyümüzde yenilikler yapılmaya devam edilmektedir.Köyümüzde tek yön sistemine dönülmüş olup,köyümüzün,sokakları parke ve bordür taşı döşenmektedir.bittiğinde İSMAİLLER KÖYÜ örnek bir KÖY olcaktır.Hizmet devam etmektedir.